Gnocchi di patate
Gemakkelijk
Goedkoop

Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

Deel dit recept

Categorie: Vegetarisch Lunch
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

1 kg kruimige Aardappelen
2 Eierdooiers
125 g Bloem
Zout en Peper

Gnocchi di patate Aanwijzingen

  1. Stoom de aardappels gaar in hun schil.
    Laat de aardappels iets afkoelen.
    Schil ze en puree ze met een stamper.
  2. Voeg de eierdooiers toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de bloem geleidelijk toe en kneed het mengsel op een met bloem bestoven weekblad tot een soepel deeg.
    Verdeel het in 6 porties.
  4. Werk opnieuw op een met bloem bestoven werkblad en vorm van elke bol deeg een dikke rol.
  5. Snijd de rol in plakjes van 1.5cm.
  6. Druk deze plakjes in met een vork, zodat ze de gekende ribbels krijgen en de saus beter kunnen opnemen.

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept