Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger
Easy
Cheap
 Voor de durvers, een insectenburger met gebakken rode rijst.
Cook

40m

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Insecten
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

240 g Rode Rijst
4 Insectenburgers
2 stuk(s) Preiwit
12 Groene Asperges
150 g Waterkers
1 bussel(s) Lente-Ui
1 1/2 tl Zonnebloempitten
4 el Olijdolie
Zout en Zwarte Peper

Gebakken rode rijst met groenten en insectenburger Directions

    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af. 
     
    Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze.
    Snijd de punten eraf, halveer ze en houd even apart.
    Snijd de aspergestelen overlangs doormidden en daarna in kleine stukjes.
     
    Verwijder de buitenste bladeren van de preistengels.
    Snijd ze overlangs in 4 en daarna in stukjes.
     
    Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
     
    Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de groenten beetgaar.
    Kruid met peper en zout.
     
    Voeg de aspergepunten, de gekookte rijst en de zonnebloempitten toe.
    Draai het vuur een beetje lager en bak verder gedurende 5 min.
     
    Roer regelmatig.
     
    Zet een pan op het vuur met de rest van de olijfolie en bak de insectenburgers even langs beide kanten.
     
    Serveer ze met de gebakken rijst, de groenten en werk af met enkele takjes waterkers.

Notes

3 goede redenen om insecten te proeven
1. Ontdek nieuwe smaken.
2. Sla een voorraad eiwitten, vitamines en mineralen in.
3. Help het milieu een handje : insecten hebben veel minder plaats, water en voeding nodig dan de traditionele vleesteelt. 

Nutrition facts

Serving size diet vegetarian

Per Serving

Kcal: 524 kcal
Carbs: 64g
Fat: 21g

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.