Biscuit met aardbeien en slagroom op een bodem van zanddeeg(Featured Chef Marc, De Kookfanaten)
Gallery
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Person(s)
Ingredienten
50 g Boter |
115 g Suiker |
4 Eieren |
2 Eiwit |
120 g Bloem |
15 g Aardappelzetmeel |
2 el Bakpoeder |
Slagroom |
Aardbeien |
Biscuit met aardbeien en slagroom op een bodem van zanddeeg Directions
- Meng de bloem met de aardappelzetmeel en de bakpoeder, doe door een zeef.
Spatel deze onder de ruban. - Spatel er de gesmolten maar niet warme boter onder.
- Spatel de eiwitten onder de deeg.
- Bij het uit de oven halen bedekken met een vochtige handdoek.
Laat 4 eieren met 80 gr suiker wit kloppen ( in ruban).
Doe in een andere kom.
Doe in een andere kom.
Ontvet de mengkom. Klop de eiwitten op met 35 gr suuiker tot sneeuw.
In een springvorm voor taarten: Beboter en bebloem de vorm.
Bak op 175 °
Op een plaat voor rolbiscuit, Geen boter toevoegen.
Strijk uit op een plaat bedekt met bakpapier Bak 10 min. op 200°.
Besmeer de biscuit met opgeklopte slagroom (met bloemsuiker)
Versier met aardbeien.
More Details
Bron
Marc, De Kookfanaten