Baklava met noten
Fairly difficult
Fairly cheap
 Zoet Turks gebakje.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_TURKISH
Tags:

Ingredients

For 10 Person(s)

Ingredienten

20 vel(len) Filodeeg
250 g Boter
300 g Walnoten
200 g Amandelen, gepeld
2 tl Kaneelpoeder
3 el Oranjebloesemwater
150 g Fijne Suiker
50 g vloeibare Honing
1 dl Water

Baklava met noten Directions

    Hak de walnoten en de amandelen in de keukenrobot, maar let erop dat het geen poeder wordt.
    Laat 100 g boter smelten en meng met de gehakte noten, de suiker, de kaneel en 2 el oranjebloesemwater.

     Verwarm de oven voor op 180°C.

    Laat de rest van de boter smelten.
    Vet er een rechthoekige vorm mee in en bedek met 1 vel filodeeg.
    Beboter het deeg en leg eropnieuw een vel filodeeg op.
    Herhaal nog 8 keer.

    Verdeel de notenvulling erover en druk goed aan.
    Bedek met de resterende 10 vellen filodeeg, ook telkens weer bestreken met gesmolten boter.

    Maak met behulp van een groot mes ruitachtige inkervingen in de baklava.
    Bak in de oven gedurende 40 min, tot hij mooi goudbruin is.
    Haal uit de oven.
     
    Zet een pannetje op het vuur met de honing, het water en de resterende eetlepel oranjebloesemwater.
    Breng aan de kook.
    Giet de siroop gelijkmatig over de baklava en laat 1 nacht rusten.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 365 kcal
Carbs: 26g
Fat: 26g

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.