Aspergoep à la Flamande
Easy
Fairly expensive
 Aspergesoep van lekkere Belgische asperges en grijze garnalen, oh wat een heerlijke soep.
 
Cook

40m

Share This Recipe

Category: Soep
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

200 g Grijze garnalen, gepeld
1 bot(ten) Asperges
1 Aardappel
2 Sjalotten
4 Eieren
1 1/2 L Water
Gevogelte bouillon Pasta of blokje
2 el Peterselie, gehakt
1 klontje(s) Boter
2 el Olijfolie
Peper en zout

Aspergoep à la Flamande Directions

    Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
    Gooi de schillen en de uiteinden niet weg. 
     
    Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water.
    Giet het kookvocht niet weg.
    Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie.
    Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
    Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
    Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
    Zeef de soep en kruid bij.
    Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
    Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
    Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt.
    Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
     

Notes

 
 

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Kcal: 198 kcal
Carbs: 11g
Fat: 13g

More Details

Bron

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.