Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans'(Featured Chef Mark - DeKookfanaten)
Gallery
Category: | Bakery Oven Pastry Dekookfanaten - Mark |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
150 g Bladerdeeg |
100 g Basterd Suiker |
1 dl Kriek Lindemans |
400 g Fruit ( Appel, Peer, Vijg, ...) |
4 bol(len) Vanille ijs |
Bloemsuiker |
Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans' Directions
Rol het bladerdeeg uit en bak het blind tot het deeg begint te kleuren. ( kleine taartvormpjes)
Laat in een pan de suiker karamelliseren ( bodempje water) en blus af met het bier. Laat sterk inkoken
Voeg het fruit stuk voor stuk bij de karamel: begin met het stevigste fruit en voeg de zachtste soorten het laatst toe. Laat deze compote koken. Rest van de karamel kan je siroop van maken.
Houd enkele stukjes over voor de afwerking.
Schep deze compote op de taartbodem en zet hem 5 minuten in de oven.
Leg er voor het serveren nog wat stukjes vers fruit op als versiering.
More Details
Website | |
Bron | Mark, De Kookfanaten |