Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans'
Super easy
Cheap
 Heerlijk bladerdeeg gebakje met fruit en kriekbier 'Lindemans'.

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Pastry Dekookfanaten - Mark
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

150 g Bladerdeeg
100 g Basterd Suiker
1 dl Kriek Lindemans
400 g Fruit ( Appel, Peer, Vijg, ...)
4 bol(len) Vanille ijs
Bloemsuiker

Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans' Directions

    Rol het bladerdeeg uit en bak het blind tot het deeg begint te kleuren. ( kleine taartvormpjes)
     
    Laat in een pan de suiker karamelliseren ( bodempje water) en blus af met het bier. Laat sterk inkoken
    Voeg het fruit stuk voor stuk bij de karamel: begin met het stevigste fruit en voeg de zachtste soorten het laatst toe. Laat deze compote koken. Rest van de karamel kan je siroop van maken.
     
    Houd enkele stukjes over voor de afwerking.
    Schep deze compote op de taartbodem en zet hem 5 minuten in de oven.
    Leg er voor het serveren nog wat stukjes vers fruit op als versiering.

More Details

Website
Bron Mark, De Kookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe