Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans'
Super facile
Très bon marché
 Heerlijk bladerdeeg gebakje met fruit en kriekbier 'Lindemans'.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Pâtisseries Dekookfanaten - Mark
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

150 g Bladerdeeg
100 g Basterd Suiker
1 dl Kriek Lindemans
400 g Fruit ( Appel, Peer, Vijg, ...)
4 bol(len) Vanille ijs
Bloemsuiker

Bladerdeeg met fruit en kriek 'Lindemans' Instructions

    Rol het bladerdeeg uit en bak het blind tot het deeg begint te kleuren. ( kleine taartvormpjes)
     
    Laat in een pan de suiker karamelliseren ( bodempje water) en blus af met het bier. Laat sterk inkoken
    Voeg het fruit stuk voor stuk bij de karamel: begin met het stevigste fruit en voeg de zachtste soorten het laatst toe. Laat deze compote koken. Rest van de karamel kan je siroop van maken.
     
    Houd enkele stukjes over voor de afwerking.
    Schep deze compote op de taartbodem en zet hem 5 minuten in de oven.
    Leg er voor het serveren nog wat stukjes vers fruit op als versiering.

More Details

Website
Bron Mark, De Kookfanaten

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette