Exotische mosselen met zoete aardappelchips(Featured Chef Jeroen Meus)
Category: | Main course Jeroen Meus Mussels |
Seasons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
700 g Mosselen |
1/2 Ananas, in blokjes |
1/2 Mango, in blokjes |
3 cl Limoensap |
2 dl Kokosmelk |
1 dl Zure Room |
1 dl Room |
200 g Ijsblokjes |
2 Zoete aardappelen, geschild, in dunne schijven |
Mosselkruiden |
Exotische mosselen met zoete aardappelchips Directions
Mix de ananas, mango, limoensap, kokosnootmelk, zure room, rum en ijsblokjes in de keukenrobot en zet in de koelkast tot gebruik.
Snij de plakken zoete aardappel in dunne repen van een halve centimeter en frituur ze onder voortdurend roeren.
Ze mogen niet bruin worden, wel licht kleuren.
Haal ze uit de friteuse en schud ze een aantal keren, ze moeten krokant zijn.
Kruid met kerriepoeder.
Zet 4 mosselpannen of één grote pan op het vuur met een bodempje water.
Voeg hieraan de mosselkruiden toe en breng het water aan de kook.
Schud de mosselen regelmatig op.
Als de mosselen open zijn, zijn ze gaar. Dit duurt ongeveer 4 min.
Haal de pannen van het vuur en giet er het ananassap over.
Schud even op en serveer met de zoete aardappelchips.
Recipe notes
Aardappelchips -Schil de aardappel in de gewenste vorm en laat ze minstens 30 min in koud water staan, zodat de aardappelen het overtollige zetmeel afstaan.
Droog de aardappelen en frituur ze goudbruin.
Groentenchips - Je kunt groenten gemakkelijk krokant maken zonder ze te frituren.
Snij bv courgette in zeer dunne schijven met een mandoline en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk met olijfolie en kruid met Provençaalse kruiden.
Laat ze drogen op een warme droge plaats of in de zon, draai regelmatig.
Prei kan je ook drogen op deze manier.