Anglaise
Fairly difficult
Cheap

Een vanillesaus die veel geserveerd wordt bij taarten of desserts.

Share This Recipe

Category: Desserts Sofie Dumont
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

60 g Suiker
200 cl Melk
100 cl Room
3 Eierdooiers
1/2 Vanille Stokje

Anglaise Directions

  1. Laat de melk met de room en het vanillestokje even opkoken.
  2. Voeg van het vuur de dooiers gemengd met de suiker toe.
  3. Eenmaal de suiker bij de dooiers moet je het onmiddelijk verwerken, laat suiker nooit inwerken op dooiers.
  4. Goed mengen met een klopper.
  5. Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer nu met een spatel tot je een lichte binding krijgt.
  6. Zeef onmiddelijk door en laat afkoelen.
  7. Heb je nog brokjes ga er dan met een staafmixer door.
  8. De anglaise blijft 3 tot vier dagen goed in de koelkast.

Be the first to post a review

Share This Recipe