Anglaise
Plutôt difficile
Très bon marché

Een vanillesaus die veel geserveerd wordt bij taarten of desserts.

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Sofie Dumont
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

60 g Suiker
200 cl Melk
100 cl Room
3 Eierdooiers
1/2 Vanille Stokje

Anglaise Instructions

  1. Laat de melk met de room en het vanillestokje even opkoken.
  2. Voeg van het vuur de dooiers gemengd met de suiker toe.
  3. Eenmaal de suiker bij de dooiers moet je het onmiddelijk verwerken, laat suiker nooit inwerken op dooiers.
  4. Goed mengen met een klopper.
  5. Zet het mengsel terug op een laag vuurtje en roer nu met een spatel tot je een lichte binding krijgt.
  6. Zeef onmiddelijk door en laat afkoelen.
  7. Heb je nog brokjes ga er dan met een staafmixer door.
  8. De anglaise blijft 3 tot vier dagen goed in de koelkast.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette