Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
Super easy
Fairly cheap
Heerlijke steak tartaar met frietjes en boontjes als slaatje.
 

Share This Recipe

Category: Main course Beef
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

800 g Americain, of zelf gesneden rundsvlees
800 g Prinsessenbonen
1/2 plantje(s) Platte Peterselie
1 Sjalot
800 g Frietaardappelen
125 g Yoghurt, natuur
Peper en zout

Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing Directions

    Schil de aardappelen en snij frieten van 1cm
    Spoel onder koud water en dep goed droog.
     
    Bak ze 3 à 4 min. op een 140-150°C in een friteuse
    Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.
     
    Kook de prinsessenbonen onafgedekt zonder deksel in lichtgezouten water.
    Giet af en spoel onder koud water.
     
    Meng het rundvlees met ui, augurkstukjes, mayonaise.
    Kruid met peper en zout.
    Voor de liefhebbers wat tabasco en worchestershiresaus.
     
    Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
    Meng onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
     
    Bak de frietjes af op 175°C.
     
    Serveer met de steak tartaar boontjes en yoghurtsaus.
     

Recipe notes

 Om boontjes mooi groot te houden voed van Natriumbicarbonaat toe aan je kookwater.
 

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Be the first to post a review

Share This Recipe