Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing
Super facile
Bon marché
Heerlijke steak tartaar met frietjes en boontjes als slaatje.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

800 g Americain, of zelf gesneden rundsvlees
800 g Prinsessenbonen
1/2 plantje(s) Platte Peterselie
1 Sjalot
800 g Frietaardappelen
125 g Yoghurt, natuur
Peper en zout

Steak tartaar met prinsessenbonen en yoghurt dressing Instructions

    Schil de aardappelen en snij frieten van 1cm
    Spoel onder koud water en dep goed droog.
     
    Bak ze 3 à 4 min. op een 140-150°C in een friteuse
    Laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.
     
    Kook de prinsessenbonen onafgedekt zonder deksel in lichtgezouten water.
    Giet af en spoel onder koud water.
     
    Meng het rundvlees met ui, augurkstukjes, mayonaise.
    Kruid met peper en zout.
    Voor de liefhebbers wat tabasco en worchestershiresaus.
     
    Snipper de sjalot en de platte peterselie fijn.
    Meng onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
     
    Bak de frietjes af op 175°C.
     
    Serveer met de steak tartaar boontjes en yoghurtsaus.
     

Notes recette

 Om boontjes mooi groot te houden voed van Natriumbicarbonaat toe aan je kookwater.
 

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette