Scampi TexMex-Oosters met rijst
Super easy
Cheap

Een fusion gerecht, Oosters en TexMex vinden elkaar in dit gerecht met scampi, chili, rode bonen en kokosmelk.

Share This Recipe

Category: Main course Hans @ DeKookbijbel.be Jeroen Meus Scampi
Seasons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

500 g Scampi
200 g Basmatirijst
Olijfolie
Peper en zout

--- De Saus ---

2 Ui(en)
2 teentje(s) Knoflook
1 blik Rode Bonen in chilisaus
70 g Tomatenpuree
1 scheutje(s) Witte Wijn
2 Limoenblaadjes
20 cl Kokosmelk
200 g Sugar snaps
Koriander
1/2 tl Komijn
1/2 tl Koriandepoeder

Scampi TexMex-Oosters met rijst Directions

    Maak de scampi schoon: verwijder het pantser en maak een insnijding over de hele rug van de garnalen.
    Verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje van elke garnaal.
     
    Breng een pot met water aan de kook en doe er de rijst in
     
    Zet een wok op het vuur met een flinke scheut olie
     
    Als de olie heet is, bak je de scampi kort aan.
    Kruid met een snuif zout en wat peper.
    Let op: de scampi mogen nog niet gaar zijn.
     
    Schep de scampi uit de wok met behulp van een schuimspaan en laat ze even rusten.
     
    Pel de ui en snipper fijn.
    Bak in de wok.
     
    Pel en kneus de knoflook. 
    Rasp bij de ui.
     
    Schep 1/3 van de ui uit de pan en houd langs de kant voor later.
     
    Voeg de chili-bean saus en de tomatenpuree toe bij de ui in de wok.
    Blus met een scheut witte wijn.
    Voeg de limoenblaadjes toe.
    Giet de kokosmelk erbij en laat alles rustig pruttelen.
     
    Giet de rijst af en voeg er de ui aan toe die je eerder aan de kant hebt gezet.
    Voeg er ook wat sesamolie aan toe en roer alles eens goed om
     
    Voeg de scampi bij de saus en laat verder garen.
     
    Hak de koriander en fijn.
    Voeg een deel bij de saus.
    Voeg de sugar snaps toe.
     
    Smakelijk!

Recipe notes

Bron : Dagelijkse kost - Jeroen Meus

Be the first to post a review

Share This Recipe