Kreeft met verse kruidenboter
Fairly difficult
Fairly expensive

Share This Recipe

Category: Main course Lobster Jeroen Meus
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 Kreeften (400 à 500g)

De boter

100 g malse Boter
1/2 el Citroen sap
2 el Platte Peterselie
1 el Kervel
1 el Bieslook
1 teentje Knoflook, geperst
1 Rode Ui, gesnipperd
1/2 el Steelkappers, gehakt

Kreeft met verse kruidenboter Directions

  1. Meng de malse boter met alle ingrediënten en kruid af met peper en zout.
  2. Rol er een worstje van en laat de boter terug hard worden in de koelkast.
  3. Stoom of kook de kreeft 8-10 minuten op 95°C (2 minuten per 100 g).
  4. Snij de kreeft in twee en haal er het maagje en het darmkanaal uit.
  5. Bedek de kreeft met enkele schijfjes kruidenboter en zet even onder de grill.
  6. Serveer met een lekkere salade.

Be the first to post a review

Share This Recipe