Zalm met kappers en witte wijnazijn
Easy
Fairly cheap

Zalm filet met een saausje op basis kappetjes, lichtjes zurig.

Share This Recipe

Category: Main course Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Salmon Low carbohydrate
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

2 el Olijfolie
4 moten Zalm

De Saus

50 g Boter
2 el Witte Wijnazijn
2 el Kappers
1 el Peterselie, gehakt

Zalm met kappers en witte wijnazijn Directions

  1. Verhit de olie in een koekepan.
    Bak hierin de moten zalm, 1 min. aan elke kant.
    Draai het vuur lager en bak ze aan elke kant 3 tot 5 min. tot ze precies gaar zijn (als u het vlees met een vork makkelijk van de graat kunt losmaken).
  2. Schik de moten op een schaal, dek ze af en houd ze warm.
  3. Laat de boter smelten in een pan.
    Voeg de azijn en de kappertjes toe.
    Breng de saus aan de kook en laat hem 2 min. pruttelen.
    Haal de pan van het vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en strooi er de peterselie bij.
  4. Giet de saus over de zalm.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe