Zalm met kappers en witte wijnazijn
Facile
Bon marché

Zalm filet met een saausje op basis kappetjes, lichtjes zurig.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Saumon Faible glucides
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 el Olijfolie
4 moten Zalm

De Saus

50 g Boter
2 el Witte Wijnazijn
2 el Kappers
1 el Peterselie, gehakt

Zalm met kappers en witte wijnazijn Instructions

  1. Verhit de olie in een koekepan.
    Bak hierin de moten zalm, 1 min. aan elke kant.
    Draai het vuur lager en bak ze aan elke kant 3 tot 5 min. tot ze precies gaar zijn (als u het vlees met een vork makkelijk van de graat kunt losmaken).
  2. Schik de moten op een schaal, dek ze af en houd ze warm.
  3. Laat de boter smelten in een pan.
    Voeg de azijn en de kappertjes toe.
    Breng de saus aan de kook en laat hem 2 min. pruttelen.
    Haal de pan van het vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en strooi er de peterselie bij.
  4. Giet de saus over de zalm.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette