Tataki van zalm
Easy
Fairly expensive

Het is geen vlees, geen vis en ook geen type sushirolletje: tataki is een bereidingswijze. Het staat voor vlees of vis die bijna rauw wordt geserveerd. Bijna ja, want je stukje tonijn of rundvlees wordt vliegensvlug geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden.

Prep

Cook

Wait

1h

Share This Recipe

Category: Lunch Salmon
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_JAPAN
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

600 g Zalmfilet, zonder vel
1/2 Limoen
enkele Koriandertakjes
3 el Sesamzaadjes
2 el gembersiroop
2 el Sojasaus
1 el Olijfolie

--- De Saus ---

1/2 Limoen
1 mespunt Chilipeper, vers gesneden
4 el Gembersiroop
4 el Sojasaus
2 el Sesamzaad

Tataki van zalm Directions

    Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe.
     
    Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder.
    Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop.
    Wikkel de filets in een vel vershoudfolie.
    Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt.
    Leg 1u in de diepvriezer. 
     
    Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje.
    Voeg de chilipeper toe.
    Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe.
    Warm nog even verder op.
     
    Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie.
     
    Wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is.
     
    Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord. Bestrijk met de soja-gembersaus.
     
    Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki.
     
    Werk af met enkele takjes koriander.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Kcal: 356 kcal
Carbs: 13g
Fat: 24g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe