Tataki van zalm
Gemakkelijk
Vrij duur

Het is geen vlees, geen vis en ook geen type sushirolletje: tataki is een bereidingswijze. Het staat voor vlees of vis die bijna rauw wordt geserveerd. Bijna ja, want je stukje tonijn of rundvlees wordt vliegensvlug geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden.

Bereiding

Kook

Klaar in

1h

Deel dit recept

Categorie: Lunch Zalm
Seizoenen
Keuken type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_JAPAN
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

600 g Zalmfilet, zonder vel
1/2 Limoen
enkele Koriandertakjes
3 el Sesamzaadjes
2 el gembersiroop
2 el Sojasaus
1 el Olijfolie

--- De Saus ---

1/2 Limoen
1 mespunt Chilipeper, vers gesneden
4 el Gembersiroop
4 el Sojasaus
2 el Sesamzaad

Tataki van zalm Aanwijzingen

    Zet een pan op het vuur, laat heel heet worden en voeg de olijfolie toe.
     
    Bak de zalmfilet enkele seconden op de velkant, draai om en bak nog enkele seconden verder.
    Blus meteen met de sojasaus en de gembersiroop.
    Wikkel de filets in een vel vershoudfolie.
    Draai de eindjes van de folie zo dat het een opgespannen worstje wordt.
    Leg 1u in de diepvriezer. 
     
    Meng voor de saus de gembersiroop met de sojasaus in een pannetje.
    Voeg de chilipeper toe.
    Besprenkel met enkele druppels limoensap en voeg de sesamzaadjes toe.
    Warm nog even verder op.
     
    Haal de zalm uit de diepvriezer en verwijder de folie.
     
    Wentel in de sesamzaadjes zodat de zalm aan alle kanten bedekt is.
     
    Snijd in fijne plakjes van ongeveer 1 cm dik en schik op een bord. Bestrijk met de soja-gembersaus.
     
    Snijd fijne partjes van de limoen en serveer deze bij de tataki.
     
    Werk af met enkele takjes koriander.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

KCal: 356 kcal
Koolhydraten: 13g
Vet: 24g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept