Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas
Easy
Fairly cheap

Risotto met spinazie geitenkaas en kerstomaatjes uit de oven.

Cook

Share This Recipe

Category: Main course Vegetarian Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

200 g Risotto rijst
1 L Groentenbouillon
200 g verse Geitenkaas
300 g Spinazie
1 Sjalot
1 teentje(s) Knoflook
2 el Pijnboompitten, geroosterd
12 cl Witte Wijn
Peper en zout
Olijdolie

--- De Kerstomaatjes ---

200 g Kerstomaatjes aan tros
Peper en Zeezout
Olijfolie

Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas Directions

    Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
    Stoof glazig in olijfolie.
     
    Schep er de rijst onder en bak een paar minuten mee.
    Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
    Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto rustig garen.
     
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
    Zet 15 minuten in de oven.
     
    Spoel de spinazie, schep 'm in delen onder de risotto en laat slinken.
    Voeg de helft van de geitenkaas toe en laat al roerend smelten.
    Schep de risotto op borden en werk af met de rest van de geitenkaas, de kerstomaatjes en de pijnboompitten.

Recipe notes

Bron : Libelle Lekker

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe