Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas
Facile
Bon marché

Risotto met spinazie geitenkaas en kerstomaatjes uit de oven.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Végétarien Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

200 g Risotto rijst
1 L Groentenbouillon
200 g verse Geitenkaas
300 g Spinazie
1 Sjalot
1 teentje(s) Knoflook
2 el Pijnboompitten, geroosterd
12 cl Witte Wijn
Peper en zout
Olijdolie

--- De Kerstomaatjes ---

200 g Kerstomaatjes aan tros
Peper en Zeezout
Olijfolie

Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas Instructions

    Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
    Stoof glazig in olijfolie.
     
    Schep er de rijst onder en bak een paar minuten mee.
    Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
    Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto rustig garen.
     
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
    Zet 15 minuten in de oven.
     
    Spoel de spinazie, schep 'm in delen onder de risotto en laat slinken.
    Voeg de helft van de geitenkaas toe en laat al roerend smelten.
    Schep de risotto op borden en werk af met de rest van de geitenkaas, de kerstomaatjes en de pijnboompitten.

Notes recette

Bron : Libelle Lekker

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette