Kalkoen curry met yoghurt
Easy
Cheap
Lekker wokgerechtje met kalkoen, groentjes met yoghurt.

Share This Recipe

Category: Main course Turkey Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

400 g Kalkoenfilet
2 teentje(s) Knoflook
1 stuk(s) Rode peper (Spaanse of Thaïse)
25 g Wortelen
125 g Champignons
1 ste(e)l(en) Prei
1 blikje(s) Maïs (+/- 300g)
2 el Olie, met verse look
1 el Curry poeder
1 dl Kippenbouillon
1 dl Volle Yoghurt
Peper en zout
2 el Bieslook, fijngehakt

Kalkoen curry met yoghurt Directions

    • Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes (Verwijder het hartje).
    • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
    • Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes.
    • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
    • Laat de maïs goed uitlekken.
    • Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
    • Verhit de olie in een wok en bak de knoflook met het kerriepoeder al omscheppend 2 minuten op hoog vuur.
    • Voeg het pepertje en de worteltjes toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
    • Voeg de kalkoenstukjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar.
    • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
    • Voeg de champignons, de prei en de maïs toe en warm alles omscheppend goed door.
    • Roer de yoghurt erdoor en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
    • Garneer met de bieslook.
    • Lekker met witte rijst.

Recipe notes

 

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe