Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade
Easy
Fairly cheap
 Heerlijk mals varkensvlees met kerstomaatjes, kruidenboter en linzen.
 
Cook

Share This Recipe

Category: Main course Pork
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 Ibérico varkensoesters
200 g Spekreepjes
1 blik Linzen (400g)
1 grote Rode ui
2 teentje(s) Knoflook
enkele talkes Platte Peterselie
Peper en grof Zeezout
300 g Kerstomaten

--- Kruidenboter ---

100 g Zachte Boter
2 teentje(s) Knoflook
enkele takjes Rozemarijn
Peper en grof Zeezout

Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade Directions

    Verwarm de oven voor op 70°C
     
    Doe de tomaatjes in een ovenschaal
    Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout
    Voeg de teentjes knoflook toe.
    Zet gedurende 25 min in de oven.
     
    Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.
    Pel de knoflook en snipper fijn.
    Meng de knoflook samen met de rozemarijn en de boter en kruid met peper en zout.
    Zet even apart.
     
    Pel de rode ui en snipper hem fijn.
     
    Zet een pot op het vuur met de spekjes, voeg de rode ui toe en bak even op.
     
    Spoel de linzen zorgvuldig met koud water, laat goed uitlekken en voeg toe aan het spek.
    Kruid met peper en zout en bak nog even verder. 
    Werk af met gesnipperde platte peterselie.
     
    Kruid de varkensoesters met peper en grof zeezout.
     
    Zet een pan op het vuur met 1 el kruidenboter en wat olijfolie, laat heet worden en bak het vlees erin mooi goudbruin aan beide kanten.
     
    Serveer de gebakken varkensoesters met de linzensalade en de ovengegaarde kerstomaatjes.
     

Recipe notes

- Hou de baktijd goed in het oog. Zo komt het delicate notenaroma van het vlees tot zijn recht.
- Bijpassende wijn Trio Blanc (Delhaize), Chardonnay, Pinot gris en Pinot blanc.
 

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 489 kcal
Carbs: 16g
Fat: 23g
Proteins: 53g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe