Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade
Facile
Bon marché
 Heerlijk mals varkensvlees met kerstomaatjes, kruidenboter en linzen.
 
Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Porc
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Ibérico varkensoesters
200 g Spekreepjes
1 blik Linzen (400g)
1 grote Rode ui
2 teentje(s) Knoflook
enkele talkes Platte Peterselie
Peper en grof Zeezout
300 g Kerstomaten

--- Kruidenboter ---

100 g Zachte Boter
2 teentje(s) Knoflook
enkele takjes Rozemarijn
Peper en grof Zeezout

Gebakken Ibérico varkensoester met warme linzensalade Instructions

    Verwarm de oven voor op 70°C
     
    Doe de tomaatjes in een ovenschaal
    Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout
    Voeg de teentjes knoflook toe.
    Zet gedurende 25 min in de oven.
     
    Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.
    Pel de knoflook en snipper fijn.
    Meng de knoflook samen met de rozemarijn en de boter en kruid met peper en zout.
    Zet even apart.
     
    Pel de rode ui en snipper hem fijn.
     
    Zet een pot op het vuur met de spekjes, voeg de rode ui toe en bak even op.
     
    Spoel de linzen zorgvuldig met koud water, laat goed uitlekken en voeg toe aan het spek.
    Kruid met peper en zout en bak nog even verder. 
    Werk af met gesnipperde platte peterselie.
     
    Kruid de varkensoesters met peper en grof zeezout.
     
    Zet een pan op het vuur met 1 el kruidenboter en wat olijfolie, laat heet worden en bak het vlees erin mooi goudbruin aan beide kanten.
     
    Serveer de gebakken varkensoesters met de linzensalade en de ovengegaarde kerstomaatjes.
     

Notes recette

- Hou de baktijd goed in het oog. Zo komt het delicate notenaroma van het vlees tot zijn recht.
- Bijpassende wijn Trio Blanc (Delhaize), Chardonnay, Pinot gris en Pinot blanc.
 

Valeurs nutritives

Par Portion

Kcal: 489 kcal
Glucides: 16g
Graisses: 23g
Protéines: 53g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette