Empanadas met geitenkaas
Easy
Fairly cheap

Empanadas met kikkererwten en geitenkaas.

Cook

Share This Recipe

Category: Snacks & Tapas Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Seasons
Cuisine Type Spanish
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

270 g Bladerdeeg
300 g Doperwten / Kikkererwten
125 g Geitenkaas
2 tl Dragon
1 Ei, losgeklopt met scheutje water

--- Salade ---

2 Rode Puntpaprika('s)
4 el Olijfolie
200 g Mesclun Salade

Empanadas met geitenkaas Directions

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek er met een de ronde steker 6 rondjes uit.
    Rol het afgesneden deeg uit en maak er nog 2 rondjes van.
     
    Laat de doperwten, linzen en maismix uitlekken in een vergiet.
    Verkruimel de geitenkaas.
    Meng de maismix met de geitenkaas en de gedroogde dragon.
    Verdeel dit mengsel over de deegrondjes, laat de randen vrij.
     
    Vouw de deegrondjes dicht tot halve cirkels en druk de randen stevig aan met een vork.
    Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
     
    Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode puntpaprika’s.
    Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
     
    Snipper de rode ui.
     
    Meng de paprika met de ui, de tabasco en 1/4 van de olie.
    Meng de mesclun salade met veldsla met de rest van de olie.
     
    Serveer de empanada’s met de salsa en de sla.

Recipe notes

Naar idee van AH.nl

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Kcal: 540 kcal
Carbs: 36g
Fat: 36g
Saturated fat (g): 13g
Proteins: 14g

More Details

Website http://www.ah.nl
Bron

Be the first to post a review

Share This Recipe