Empanadas met geitenkaas
Facile
Bon marché

Empanadas met kikkererwten en geitenkaas.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Saisons
Cuisine Type Espagnol
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

270 g Bladerdeeg
300 g Doperwten / Kikkererwten
125 g Geitenkaas
2 tl Dragon
1 Ei, losgeklopt met scheutje water

--- Salade ---

2 Rode Puntpaprika('s)
4 el Olijfolie
200 g Mesclun Salade

Empanadas met geitenkaas Instructions

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht en steek er met een de ronde steker 6 rondjes uit.
    Rol het afgesneden deeg uit en maak er nog 2 rondjes van.
     
    Laat de doperwten, linzen en maismix uitlekken in een vergiet.
    Verkruimel de geitenkaas.
    Meng de maismix met de geitenkaas en de gedroogde dragon.
    Verdeel dit mengsel over de deegrondjes, laat de randen vrij.
     
    Vouw de deegrondjes dicht tot halve cirkels en druk de randen stevig aan met een vork.
    Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
     
    Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode puntpaprika’s.
    Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
     
    Snipper de rode ui.
     
    Meng de paprika met de ui, de tabasco en 1/4 van de olie.
    Meng de mesclun salade met veldsla met de rest van de olie.
     
    Serveer de empanada’s met de salsa en de sla.

Notes recette

Naar idee van AH.nl

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Kcal: 540 kcal
Glucides: 36g
Graisses: 36g
Graisses saturées (g): 13g
Protéines: 14g

More Details

Website http://www.ah.nl
Bron

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette