Caraïbische kip met pinda
Easy
Fairly cheap

Kip en pinda, tomaat, lekker gerecht als je graag pinda hebt.

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

--- De kip ---

4 Kippenbors helften in reepjes
1 1/2 tl Milde Curry
1 tl Tijm
2 teentje(s) Knoflook, geperst
4 el Arachideolie

--- De Saus ---

15 g Boter
Arachideolie
1 Grote Ui, fijngesnipperd
2 Tomaten, ontveld, in blokjes (zonder sap en pitten)
1 Spaanse peper, fijngesneden
4 tl Pindakkaas, met stukjes (Monki)
30 cl Kippenbouillon
1/2 Limoensap
Peper en Zout

Caraïbische kip met pinda Directions

  1. Snij de kip in dunne reepjes.
  2. Marineer de kip in de ingrediënten en zet onder huishoudfolie een tweetal uur in de koelkast.
  3. Zet een grote ovenbestendige kookpot op het vuur.
    Smelt boter en wat arachideolie.
    Doe de kip erin en bak ze aan tot ze bijna gaar is.
  4. Haal de kip uit de kookpot en leg op een bord.
  5. Bak de ui lichtbruin (+/- 5 min.) aan in de kookpot waaruit de kip komt. Voeg eventueel nog wat arachideolie toe.
  6. Kook ondertussen de rijst in een ruime kookpot..
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Voeg de tomaat en de peper toe aan de ui.
    Voeg de kippenbouillon toe en do ook de pindakaas in de kookpot.Meng alles goed
  9. Kruid af met limoensap peper en zout.
  10. Giet de kip over de rijst in de kookpot, deksel op de pot en zet +/- 15 à 20 min. in de oven tot het goed heet is.
  11. Werrk eventueel af met een partje limoen en wat platte peterselie.

Nutrition facts

diet

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe