Caraïbische kip met pinda
Facile
Bon marché

Kip en pinda, tomaat, lekker gerecht als je graag pinda hebt.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Poulet Hans @ DeKookbijbel.be
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

--- De kip ---

4 Kippenbors helften in reepjes
1 1/2 tl Milde Curry
1 tl Tijm
2 teentje(s) Knoflook, geperst
4 el Arachideolie

--- De Saus ---

15 g Boter
Arachideolie
1 Grote Ui, fijngesnipperd
2 Tomaten, ontveld, in blokjes (zonder sap en pitten)
1 Spaanse peper, fijngesneden
4 tl Pindakkaas, met stukjes (Monki)
30 cl Kippenbouillon
1/2 Limoensap
Peper en Zout

Caraïbische kip met pinda Instructions

  1. Snij de kip in dunne reepjes.
  2. Marineer de kip in de ingrediënten en zet onder huishoudfolie een tweetal uur in de koelkast.
  3. Zet een grote ovenbestendige kookpot op het vuur.
    Smelt boter en wat arachideolie.
    Doe de kip erin en bak ze aan tot ze bijna gaar is.
  4. Haal de kip uit de kookpot en leg op een bord.
  5. Bak de ui lichtbruin (+/- 5 min.) aan in de kookpot waaruit de kip komt. Voeg eventueel nog wat arachideolie toe.
  6. Kook ondertussen de rijst in een ruime kookpot..
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Voeg de tomaat en de peper toe aan de ui.
    Voeg de kippenbouillon toe en do ook de pindakaas in de kookpot.Meng alles goed
  9. Kruid af met limoensap peper en zout.
  10. Giet de kip over de rijst in de kookpot, deksel op de pot en zet +/- 15 à 20 min. in de oven tot het goed heet is.
  11. Werrk eventueel af met een partje limoen en wat platte peterselie.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette