Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spaghetti Bolognese
Easy
Cheap
Deze beroemde populaire saus komt uit Bologna. Maar daar weten ze van niets ;-)
 
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Pasta's Vleesgerechten Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingrediënten

1 g Peterselie
1 el Olijfolie
2 teentje(s) Knoflook, geperst
1 stuk(s) grote Ui, fijngesnipperd
1 stengel(s) Selder, fijngesneden
500 g Rundsgehakt
5 dl Runderbouillon
3 3/4 dl Rode Wijn
85 g Tomaten, gepeld uit blik
1 tl Suiker
500 g Spaghetti
Parmezaanse kaas

Spaghetti Bolognese Directions

  1. Hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg knoflook, ui, wortel en selderij toe.
  2. ·Bak de groenten al roerende zachtjes in 5 minuten goudbruin.
  3. Draai het vuur hoger en bak het gehakt met een vork rul tot het mooi bruin is. Voeg bouillon, wijn, onafgegoten tomaten, suiker en peterselie toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook, en lat het zonder deksel 1 1/2 uur zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. Kook tijdens de laatste 10 minuten de pasta beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. 
  6. Goed afgieten en op warme borden scheppen.
  7. Saus over de pasta gieten en bestrooien met parmezaanse kaas.
  8.  
     

Notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.