Kwartel Clamart(Featured Chef Marc, De Kookfanaten)
Gallery
Category: | Hoofdgerechten Gevogelte gerechten |
Seasons | |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
4 Kwartel(s) |
1/4 Kropsla |
4 Artisjokbodems (uit blik, bokaal, ...) |
500 g Erwtjes, uit diepvries |
1 kg Aardappelen |
100 g Zilveruitjes |
150 g Boter |
20 g Peterselie |
Peper en zout |
20 g Suiker |
Kwartel Clamart Directions
- De kropsla reinigen, wassen en laten uitdruipen.
De blaadjes "ciseleren" op een snijplank. - De uitjes pellen en blancheren
- De aardappelen schillen en snijden in pommes paille
- De peterselie wassen en hakken.
- De kwartels langs de binnen- en buitenzijde kruiden met zout en peper.
Ze zeer vlug bruin braden in een "plat à sauter" met hazelnootboter in een zeer warme oven.
De kwartels schoonmaken. (Of laten schoonmaken door de poelier)
Onmiddellijk uitnemen wanneer ze gekleurd zijn om ze dan te rangschikken in een cocotte met de erwten, de geciseleerde kropsla, de geblancheerde uitjes en de artisjokbodems toevoegen. Kruiden met zout, peper en suiker.
De kruiding nagaan en bestrooien met gehakte peterselie.
De kwartels opdienen
De gesloten cocotte op een schotel met kantpapier plaatsen en zeer warm opdienen.
De erwten dresseren in de artisjokbodems .
De kwartels opdienen
De gesloten cocotte op een schotel met kantpapier plaatsen en zeer warm opdienen.
De erwten dresseren in de artisjokbodems .
More Details
Bron
Marc, De Kookfanaten