Recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kwartel Clamart
Easy
Fairly expensive

 Kwarteltjes met ewt, zilverui en artisjok.

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Gevogelte gerechten
Seasons
Cuisine Type French
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

4 Kwartel(s)
1/4 Kropsla
4 Artisjokbodems (uit blik, bokaal, ...)
500 g Erwtjes, uit diepvries
1 kg Aardappelen
100 g Zilveruitjes
150 g Boter
20 g Peterselie
Peper en zout
20 g Suiker

Kwartel Clamart Directions

    De kwartels schoonmaken. (Of laten schoonmaken door de poelier)
  1. De kropsla reinigen, wassen en laten uitdruipen.
    De blaadjes "ciseleren" op een snijplank.
  2. De uitjes pellen en blancheren
  3. De aardappelen schillen en snijden in pommes paille
  4. De peterselie wassen en hakken.
  5. De kwartels langs de binnen- en buitenzijde kruiden met zout en peper.
    Ze zeer vlug bruin braden in een "plat à sauter" met hazelnootboter in een zeer warme oven.
  6. Onmiddellijk uitnemen wanneer ze gekleurd zijn om ze dan te rangschikken in een cocotte met de erwten, de geciseleerde kropsla, de geblancheerde uitjes en de artisjokbodems toevoegen. Kruiden met zout, peper en suiker.
  7. De "plat à sauter" blussen (déglacer) met een weinig water of lichte bruine fonds en aan de cocotte toevoegen.
    Afsluiten met een deksel en zachtjes laten gaarsmoren gedurende 20 à 25 min.
  8.  
    De kruiding nagaan en bestrooien met gehakte peterselie.
    De kwartels opdienen
    De gesloten cocotte op een schotel met kantpapier plaatsen en zeer warm opdienen.
    De erwten dresseren in de artisjokbodems .

More Details

Bron

Marc, De Kookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.