Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos(Featured Chef Pascale Naessens)
Easy
Fairly cheap
Dit is een recept van Pascale Naessens. Het is eigenlijk een chocolademousse met een bodem van speculoos.
Category: | Desserts Bakkerij |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Person(s)
Ingrediënten
250 g Speciuloos |
75 g Boter, gesmolten |
5 Eieren |
300 g Belgische Zwarte Chocoladee |
Chocoladeschilfers |
Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos Directions
Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).
Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.
Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).
Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.
Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
Notes
Je kan het ook maken in aparte potjes of glaasjes.
Nutrition facts
Serving size vegetarian
Per Serving
More Details
Bron
Pascale Naessens