Citroengranita
Gallery
Category: | Desserts Dessert |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
1
Person(s)
Ingredienten
5 Citroenen, onbehandel |
175 g Zeer fijne Tiense Suiker |
30 cl Water |
Takjes Munt |
Citroen in schijfjes |
Citroengranita Directions
Boen 5 onbehandelde citroenen goed schoon en mak van 1 ctroenschil dunne reepjes.
Pers de citroenen uit.
Je hebt +/- 20cl sap nodig.
Doe de citroenschil, de suiker en 30cl water i!n een pot en breng aan de kook.
Laat 5 min. doorkoken.
Laat de suikersiroop afkoelen.
Voeg het citroensap toe.
Roer goed.
Zet het mengsel in een plastic bak.
Koel 4u. zonder deksel in de diepvriezer.
Roer regelmatig om zodat zich mooi ijskristallen vormen.
Schep in kommetjes.
Serveer met een takje munt en schijfje citroen.
Nutrition facts
Serving size diet vegetarian Vegan
Per Serving