Taart van courgette en tonijn
Easy
Fairly cheap

Een quiche lorraine kent iedereen, maar deze Courgette met tonijn moet er niet voor onderdoen.

Share This Recipe

Category: Lunch
Seasons

Ingredients

For 2 Person(s)

Ingrediënten

250 g Tonijn
600 g Courgette
120 g Ricotta
150 g Emmental, gemalen
2 Eieren
2 teentje(s) knoflook, geperst
1 el Basilicum, fijngesneden
Bladerdeeg
1 Ei, losgeklopt
Peper en zout
Nootmuskaat

Taart van courgette en tonijn Directions

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Vet een taartbodem in.
  3. Rasp de courgette en meng die met de tonijn, gemalen kaas, ricotta, eieren, look en basilicum.
  4. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg.
  6. Schep de vulling in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  7. Maak van de rest van het bladerdeeg een deksel.
  8. Bedek de vulling ermee en druk de randen goed aan.
  9. Prik met een spies gaatjes in het deksel en bestrijk het met het losgeklopt ei, evenals de randen.
  10. Bak de taart 50 minuten in de oven van 180 graden.

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.