Augurken zoet zuur
Super easy
Cheap
 Augurken inmaken om te bewaren.
Wait

6d

Share This Recipe

Category: Bijgerechten Inmaken, Bewaren
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 1 Person(s)

Ingredienten

L Water
1 kg Augurken
50 g Zout
20 cl Witte Wijnazijn
15 cl Woitte WIjn
15 cl Water
50 g Suiker
4 Jeneverbessen
6 Peperbolletjes
3 el Mosterzaadjes
3 Kruidnagels
1 potje(s) Dille
1 potjjes(s) Dille, voor afwerking, gesnipperd

Augurken zoet zuur Directions

    Breng 1L water aan de kook met 50 gr zout en giet het kokend water over de augurken.
    Giet het kookwater over de augurken, leg er een kleine gewicht op om ze onder te dompelen. Laat 24 uur in het water rusten.
     
    Neem 20 cl witte wijnazijn, 15 cl water, 15 cl witte wijn, 50 gr suiker en doe die in een kookpot. Laat alles koken en voeg ondertussen de andere kruiden toe.
     
    Gebroken peperbolletjes, mosterdzaadjes, laurier, komijn, kruidnagels, jeneverbes, ajuin fijn gesnipperd, dille... Laat alles 10 min koken.
     
    Doe ondertussen de augurken in bokalen. U mag ze in schijven snijden al ze te dik zijn.
     
    Als het vocht gekookt heeft, door een zeef gieten en de kruidnagel, laurier en jeneverbessen verwijden.
     
    Giet het gezeefde vocht over de augurken. Vul bij met de in de zeef zijnde kruiden en vers versnipperde dille.
     
    Sluit het deksel stevig en draai de bokaal omgekeerd. Laat de augurken afkoelen
     
    Laat deze minstens een 15 dagen trekken.

Nutrition facts

Serving size diet vegetarian Vegan

Per Serving

More Details

Bron

Mark DeKookfanaten

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.