Kip spek in een romige Jalapeno saus met rijst(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Easy
Fairly cheap
Heerlijke Mexicaans getinte ovenschotel met kip, spek, groentjes en Jalapenos.
Gallery
Category: | Main category Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Oven Ariane @ DeKookbijbel |
Seasons | |
Cuisine Type | Mexican |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
300 g Kip (2 halve borsten) |
100 g Kiri Fresh Style , verse kaas |
100 g Philadelphia, verse kaas |
10 ringen Jalapenos (Santa Maria) |
8 sneetje(s) Ontbijtspek |
250 g Mexicaanse groetjes (Delhaize) |
1 tl Mexicaanse kruiden (Les Senteurs Du Soleil)) |
250 g Rijst en granen mix Delhaize |
150 g Cheddar, geraspt |
Kip spek in een romige Jalapeno saus met rijst Directions
Snij de kip in blokjes.
Bak het spek in een pan.
Leg op een bord.
Bak de kip in de pan van het spek
Neem een hogere steelpan en doe er wat vetstof in.
Stoof de groenten zachtjes.
Smelt de kazen (niet de cheddar) erdoor.
Kruid met de mexicaanse kruiden
Snij de jalapeno schijgjes in stukjes en meng erdoor.
Voeg de kip en meng alles goed.
Stort het kipmengsel in een oveschotel.
Verdeel het spek erover.
Verdeel cheddar eraover
Zet 10 min. in een 200°C oven.
Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.
Recipe notes
Rijst granenmengeling Delhaize : Basmatti witte rijst, Wilde rijst, Boekweit, Rode Quinoa, Gierst