Cupcakes
Easy
Cheap
Een beetje geschiedenis
Cupcake komt eigenlijk van de woorden "cup", een kopje, en "cake". Volgens sommigen stamt de naam van dit gebakje van de meeteenheid "cup" (of kop) die in de 19de eeuw gebruikt werd om ingrediënten af te wegen. Zo werden cakes genoemd naar het aantal cups die nodig waren om ze klaar te maken. De "1 2 3 4 cake" of "number cake" verwijst naar 1 kop boter, 2 koppen suiker, 3 koppen bloem en 4 eieren. Een andere uitleg is dat een cupcake gewoon genoemd is naar de kopjes waarin ze oorspronkelijk gebakken werden.
 
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Bakery Oven Cake
Seasons
Tags:

Ingredients

For 12 Persons

--- Cupcakes ---

190 g Bloem
1/4 tl Bicarbonaat
1 tl Bakpoeder
1/2 tl Zout
85 g Boter, kamertemperatuur
150 f Suiker
2 grote Eieren
1 Eierdooier, kamertemperatuur
3/4 dl Melk
3/4 dl Yoghurt
1 tl Vanille extract

--- Versiering ---

120 g Boter, kamertemperatuur
170 g Mascarpone
230 g Poedersuiker
1 mespuntje(s) Zout
1 tl Vanille extract
Kleurstof naar keuze
Extra versiering naar keuze

Cupcakes Directions

    Verwarm de oven voor op 180°C
     
    Maak het cakebeslag. Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren en de eidooier, een na een en al kloppend, toe. Voeg vervolgens de vanille, de melk en de yoghurt toe en roer door het deeg.
     
    Meng de bloem met het bicarbonaat, het bakpoeder en het zout. Spatel het bloemmengsel door het beslag.
     
    Beboter de cupcakevormpjes - of neem papieren vormpjes - en vul ze voor ¾ met het beslag.
     
    Bak ze gedurende 22 min in de oven.
     
    Maak het glazuur. Mix de boter met de mascarpone en het zout tot een homogene pasta. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en roer voortdurend. Voeg ten slotte de vanille en kleurstof toe. Schep in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
     
    Versier de cupcakes met een toefje glazuur, net voor je ze serveert. Werk af met pareltjes, gehakte nootjes... naar keuze (zie foto).
     

Recipe notes

 
 

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe