Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes en paprika coulis
Category: | Main course Monkfish Low carbohydrate |
Seasons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingredienten
800 g Zeeduivel |
1 Eiwit, Losgeklopt |
2 el Sesamzaadjes |
50 g Boter |
2 Venkels |
Peper en zout |
De Saus
1 Rode paprika |
2 Sjalotjes |
1 Selderstengel |
1 Wortel |
1 teentje(s) Knoflook |
Boter |
1 el Tomatenpuree |
2 1/2 dl Visfumet |
Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes en paprika coulis Directions
- Ontvel en ontvlies de zeeduivel, maar snij de vis niet van de graat.
Verdeel in porties. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt eiwit en druk die kant in sesamzaadjes.
Kruid de vis, laat aankleuren in Solo, en laat verder garen in de oven op 180 °C. - Voor de venkel - Snij de venkel in heel fijne reepjes.
Stoof gaar in een beetje boter op een zacht vuurtje.
Voeg peper en zout toe. - Voor de saus: Was de paprika. Verwijder de zaadjes en snij met schil in stukjes.
Reinig de sjalotjes, selder en wortel.
Snij sjalot, selder en wortel grof.
Voeg een gepeld teentje look toe.
Stoof alle groenten aan in Solo.
Voeg de tomatenpuree toe.
Bevochtig met witte wijn en vis fumet.
Laat ongeveer een half uur langzaam sudderen
Kruid met peper en zout.
Mix, zeef en garneer.
Nutrition facts
diet
Per Serving