Secreto Ibérico op kebab-wijze
Easy
Fairly cheap
 
 

Share This Recipe

Category: Main course Pork
Seasons

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

400 g Secreto Iberico
400 g Witte Kool salade
2 Tomaten
1 Lente-Ui
1 teentje(s) Knoflook
enkele blaadjes Platte Peterselie
1 tl Komijnzaad
4 Kebabbroodjes
1 el Pijnboompitten
250 g Magere Youghurt
1 el Suiker
1 el Xérèsazijn
1 el Witte Wijnazijn
2 el Olijfolie
1 snuifje(s) Roasted Garlic Pepper, Santa Maria

Secreto Ibérico op kebab-wijze Directions

    Doe de koolsla in een mengkom, kruid met peper, zout en het komijnzaad.
    Besprenkel met witte wijnazijn en voeg een klein scheutje water toe.
    Meng goed en laat een uurtje in de koelkast rusten, zodat de smaken goed mengen. 
     
    Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in vieren.
    Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.
     
    Hak de platte peterselie grof en snijd het lente-uitje in ringen.
    Pel de knoflook en snipper fijn.

    Voeg de suiker, peterselie, pijnboompitten, knoflook en het lente-uitje bij de tomatenblokjes.
    Besprenkel met de Xérèsazijn en de olijfolie.
    Meng goed door mekaar.
     
    Kruid de yoghurt met peper en zout en roer goed door mekaar.
     
    Kruid het Ibéricovlees met de Roasted Garlic Pepper en wat zout.
    Zet een pan op het vuur met olijfolie en bak de stukken vlees erin goudbruin aan beide kanten.
    Dit duurt enkele minuten.
    Haal het vlees uit de pan en snijd in fijne reepjes.
     
    Leg de kebab-broodjes even onder de ovengrill en snijd doormidden.
    Vul met de koolsla, de Ibéricoreepjes, de tomatensalsa en schep er een lepel yoghurt bij.
     
     

Recipe notes

 

 

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 481 kcal
Sugar (g): 54g
Saturated fat (g): 14g
Proteins: 32g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe