Mexicaanse lasagne met kip
Easy
Fairly cheap
Cook

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Cuisine Type Mexican
Tags:

Ingredients

For 8 Persons

Ingrediënten

3 Kipfilets
Kipkruiden
Arachideolie
1 Ui
1 teentje(s) Knoflook
400 g Tomatenblokjes (blik)
1 tl Komijnpoeder
1 tl Korianderpoeder
Peper en Zout
1 pot Zure Room
20 cl Room
2 el Limoensap
Jalapenosaus
10 Tortilla's

Mexicaanse lasagne met kip Directions

    Snij de kip in kleine blokjes.
    Kruid ze met kipkruiden
    Voeg wat arachideolie toe
    Meng goed zodat alle kipblokjes kruiden heeft.
    Dek af met folie en zet koel.
     
    Meng de zure room met jalapneos saus en wat limoensap.
     
    Snipper de ui en knoflook.
    Stoof aan in een hoge pan.
    Voeg de tomaat toe.
    Kruid met de koriander en komijn.
    Kruid met peper en zout.
    Voeg wat kippenbouillon toe (20cm)
    Laat half uurtje pruttelen.
     
    Bak de kip mooi bruin.
     
    Voeg toe bij de prutelende tomatensaus.
     
    Smeer een bakvorm in met olijfolie.
    Plaats 2 tortilla's naast elkaar.
    Puzzel enkel stukken tussen de openingen, tortilla's zijn steeds rond.
    Smeer er kip mengsel op.
    Terug een laag tortilla.
    Smeer er zure room mengsel op
    Laag tortilla
    Terug een laag kip.
    De laatste tortilla's
    Eindig met zure room en cheddar
     
    Bak +/- 25 min. in een oven van 180°c

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 385 kcal

Be the first to post a review

Share This Recipe