Duo van zeebaars en nieroogkreeftje jasmijnrijst en schaaldierensaus
Fairly difficult
Fairly expensive

Luxe gerechtje met zeebaars en nieroogkreeftjes met een schaaldierensaus en jasmijn rijst.

Share This Recipe

Category: Main course Redfish and sea bass Lobster Patricia De Smet
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten - Rijst

2 el Mire-pix van Ui, Prei Rode paprika, Voetselder
1 el Olijfolie
1 teentje(s) Knoflook
100 g Jasmijnrijst

De Vis

4 el Olijfolie
4 stuk(ken) Zeebaars, ontschubd (+/- 120g stuk)

Saus

20 cl Bisque
1 scheutje(s) Cognac
2 el Room 40%
1 Wit van Prei
1 el Boter
4 stukje(s) Jonge Prei of pijpajuin
1 lint gestoomde Groene Prei
peper en Zout
Grof Zeezout

Duo van zeebaars en nieroogkreeftje jasmijnrijst en schaaldierensaus Directions

  1. Bak de mire-poix· aan in een beetje olijfolie met een geplet teentje look.
    Voeg de jasmijrijst toe. Kruid met peper en zout.
    Meng alles dooreen en zet onder water.
    Laat de rijst achtjes koken met het deksel op de pot.
  2. Bekleed een schaal met boterpapier en stort er de rijst in in een dunne laag.
    Laat dit afkoelen.
  3. Snij de afgekoelde rijst in staafjes en bak deze goudgeel in de olijfolie.
    Laat uitlekken of huishoudfolie.
  4. Laat voor de saus 10cl bisque inkoken met cognac.
    Voeg room toe en laat zachtjes verder inkoken.

  5. Kook de rest van de bisque in.
  6. Snij het wit van de prei in ruitvorm en stoom met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
    Gaar de jonge prei of de pijpajuintjes en glaceer de boter.
  7. Bak de vis met de veldkant in olijfolie.
    Kruid met peper en zout en plaats 7 à 8 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
  8. Stoom de langoustinestaarten gaar.
  9. Afwerking : Schik de ruitvormige prei op een bord aan de ene kant.
    Plaats langs de andere kant een rijststaafje.
    Leg de vis met vel naar boven op de prei.
    Kruid een beetje met grof zeezout.
    Plaats een langoustine op de vis, leg de jonge prei of pijpajuin op het rijststaafje.
    Lepel de bisque-roomsaus rond de vis samen met een klein beetje ingekookte bique.

Recipe notes

Bron : HLN

Be the first to post a review

Share This Recipe