Chocolade mousse met bier en frambozen
Easy
Fairly cheap

Dit is een bijzonder chocolademousse, zonder suiker en eiwit, makkelijk klaar te maken en licht. Uw gasten zullen geen zwaar gevoel hebben na het eten van deze mousse. Verassend met bier en Champagne.

Heb hem al een sgemaakt, maar dan vergeet je de foto te maken :-(

 

Share This Recipe

Category: Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Peter Goosens Chocolate dessert
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

300 g Donkere Chocolade
flesje(s) Westmalle Donker
32 Frambozen
1882 L Slagroom
182 dl Champagne
1 el Bloemsuiker
6 blaadjes Munt + extra voor garnering

Chocolade mousse met bier en frambozen Directions

  1. Pureer de helft van de frambozen met de champagne, bloemsuiker en de gehakte munt.
  2. Verwarm het bier.
    Zet de pan naast het vuur.
  3. Meng het bier met de chocolade, voeg de chocolade geleidelijk toe.
  4. Klop de room half hard.
    Meng de room voorzichtig onder de chocolade
  5. Verdeel de rest van de frambozen over vier champagne glazen en giet er de chocolademousse op.
  6. Laat even opstijven in de koelkast.
  7. Werk af door er frambozencoulis op te gieten.
    Versier met een takje munt.

Recipe notes

Bron : Dag Allemaal

Be the first to post a review

Share This Recipe