Chili Con Carne
Easy
Cheap
 Het bekenste Mexicaanse gerecht.
 
Prep

Cook

Wait

1h

Share This Recipe

Category: Main course Beef Pork Hans @ DeKookbijbel.be Stew
Seasons
Cuisine Type Mexican

Ingredients

For 4 Persons

Ingredienten

Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
2 teentje(s) Knoflook
2 el Komijnzaadjes
1 tl Chilipoeder
1 tl Jalapneo mix Isfi, gedrrogd
1 tlk Korianderpoeder
1 tl Gedroogde tijm
1 tl Paprikapoeder
600 g Gehakt, Runds, of Runds/Varken
400 g Tomaten, gehakt uit blik
2 el Tomatenpuree
2 tl Oregano
5 dl Rundsbouillon
400 g Rode bonen
130 g Cheddar
130 g Zure Room
Tortilla chips natuur
Koriander voor afwerking

Chili Con Carne Directions

    Verhit een pan op een matig vuur.
     
    Neem een kleine pan, verhit ze droog en doe er de komijn, chili, jalapeno, koriander, paprika in.
    Laat niet verbranden, maar geeft smaak vrij.
    Zet opzij.
     
    Voeg in de pan het gehakt toe en voeg ook de ui toe
    Bak rul.
     
    Voeg daarna de kruiden toe.
    Laat even meebakken.
     
    Voeg tomaten , tomatenpuree, de rest van de kruiden en de bouillon toe.
    Meng alles goed door elkaar.
     
    Draai het vuur laag en laat een uurtje sudderen.
    Roer regelmatig is.
    Meng er de bonen onder.
     
    Meng goed en warm alles terug om.
     
    Verdeel het gerecht over kommen.
    Werk af met cheddar, zure room en wat koriander.
     
    Serveer er tortillachips bij.
     

Recipe notes

 Je kan er ook rijst bij serveren.
 

Be the first to post a review

Share This Recipe