Salade van kikkererwten en rijst
Super easy
Fairly cheap
 Vegetarische salade van kikkererwten, kerstomaten, spinazie en rijst afgewerkt met amandelen en Jpanse sojasaus.
Prep

Share This Recipe

Category: Salads Vegetarian Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

400 g Kikkererwten, gekookt
200 g Kerstomaten
100 g Spinazie, jonge blaadjes
2 Avocado's
4 Lente-uitjes
1 Cintroen sap
300 g Halfvolle Rijst, voorgekookt
60 g Amandelen, gepeld
1 tl Tamarinde (Japanse sojasaus)
3 el Olijfolie
Peper en Zout

Salade van kikkererwten en rijst Directions

    Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water.
    Giet af. 
     
    Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
     
    Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig.
    Hak grof.
     
    Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie.
    Kruid met zout en meng nogmaals.
     
    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamari, kruid met peper.
     
    Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze.
    Besprenkel met citroensap.
     
    Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s.
    Meng de rest door de rijstsalade.
     
    Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan

Per Serving

Kcal: 714 kcal
Carbs: 73g
Fat: 35g
Proteins: 20g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe