Risotto kip & champignons
Fairly difficult
Fairly cheap

Een klassieke risotto van kip, champignons en parmezaanse kaas.

Share This Recipe

Category: Main course Chicken Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

3/4 L Groentenbouillon
2 el Olijfolie
300 g kipfilet, in blokjes +/- 1.5cm
250 g Champiginos, gehalveerd of in vieren
1 snuifje Nootmuskaat
2 teentje(s) Knoflook, geperst
20 g Boter
1 kleine Ui fijngesnipperd
380 g Risotto (Arborio, Carnaroli of Vialone Nano)
1 3/4 dl droge Witte Wijn
3 el Zure Room
50 g Parmezaanse kaas
3 el Peterselie, gehakt

Risotto kip & champignons Directions

  1. Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook en laat hem doorsudderen.
  2. Verhit de wok en bak de kip in 3 à 4 min. goudbruin.
    Doe de chamignons erbij en bak deze 1 à 2 min. mee.
    Roer de knoflook en nootmuskaat erdoor, breng op smaak met zout en zwarte peper en bak alles nog 30 sec.
    Haal het vleesmengsel uit de pan en zet opzij.
  3. Smelt de boter en bak de ui 5 à 6 min. op laag vuur.
    Voeg de rijst toe, roer de wijn erdoor.
    Zodra de wijn is opgenomen, roert u er een soeplepel bouillon door de rijst.
    Laat deze onder voortdurend roeren op matig vuur koken.
    Als alle vocht is opgenomen voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
    Herhaal dit +/- 20 min. totdat de rijst al dent(e en smeuïg is.
    Roer het vleesmengsel erdoor met een laatste lepel bouillon.
    Het kan zijn dat de bouillon niet op is of dat je iets meer nodig hebt.
  4. Haal de pan van het vuur en roer er de zure room, kaas en peterselie door.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Be the first to post a review

Share This Recipe