Penne met gehaktballen en drie kazen
Easy
Fairly cheap
 Een heerlijk pasta gerecht met 3 kazen (Mozarella, Emmentaal en parmezaanse kaas) en heerlijke gehaktballekes.
 

Share This Recipe

Category: Main course Pasta Veal Pork Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

--- Gehakt ---

500 g Gemengd Gehakt (Varkens, Kalfs)
3 el Broodkruim
1 Ei
1 teentje(s) Knoflook
Peper en Zout
Olijfolie

--- De Pasta ---

1 Ui, fijngesnipperd
1 teentje(s) Knoflook
500 g Pasata
1 handje(s) Basilicum
400 g Penne
1 bol Mozzarella
100 g Gruyère of Emmental, geraspt
50 g Parmezaanse kaas
Oregano
Peper en Zout
Olijfolie

Penne met gehaktballen en drie kazen Directions

    Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de look, peper en zout.
    Rol er vervolgens balletjes van en bak deze goudbruin in een scheutje olijfolie.
     
    Zet een grote pot op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie.
    Fruit er de ui en de look in aan en voeg vervolgens de passata en de basilicumblaadjes toe.
    Kruid met peper, zout en oregano.
     
    Kook de pasta al dente in gezouten water.
     
    Giet af en meng onder de saus.
     
    Schep de pasta in een ovenschotel.
    Verdeel er de gehaktballen en de mozzarella over.
    Bestrooi met de gemalen kaas en rasp er nog een laagje Parmezaanse kaas over.
     
    Plaats de schotel +/- 20 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
     

Recipe notes

 
 

More Details

Website https://www.njam.tv
Bron Njam TV

Be the first to post a review

Share This Recipe