Kruidenballetjes spinazie met kurkuma
Easy
Fairly cheap

Kruidige spinazieballetjes.

Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Vegetarian Lunch Pascale Naessens
Seasons
Tags:

Ingredients

For 2 Persons

Ingrediënten

75 g verse Spinazie
1 Citroen, sap
2 teentje(s) Knoflook
1/2 Ui
1 Lente-ui
6 el Bloem, glutenvrij
1 handvol Koriander
1 tl kurkuma
2 dl Druivenpitolie
Zwarte Peper en Zout

Kruidenballetjes spinazie met kurkuma Directions

    Hak de spinazie, de knoflook, de ui, het lenteuitje en de koriander zeer fijn en doe ze in een kom.
    Giet er het citroensap en 2 el water bij.
    Kruid stevig met zwarte peper, een beetje zout en de kurkuma.
     
    Voeg om te beginnen 3 el bloem toe en kneed alles goed door elkaar.
    Voeg telkens wat bloem toe tot je een dikke brij krijgt en er balletjes van kunt maken.
    Als het geheel te droog wordt, voeg je een lepeltje water toe.
    Maak ronde hoopjes met je vingers.
    Het is een plakkerige brij, dus je kunt ze niet rollen.
    Maak je geen zorgen, je hoeft niet te nauwkeurig te werken, het komt wel in orde.
     
    Verhit 2 cl druivenpitolie in een pan en laat de hoopjes ± 7 min bakken tot ze aan de buitenkant krokant zijn.
     
    Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met prikkertjes.

Nutrition facts

diet vegetarian Vegan gluten free

Per Serving

Kcal: 81 kcal
Carbs: 16g
Proteins: 2g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe