Geroosterde venkelsalade met olijven
Super easy
Cheap
Lekker gezond slaatje
 

Share This Recipe

Category: Salads Vegetarian Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Persons

Ingrediënten

3 stuks Oranje Paprika

Geroosterde venkelsalade met olijven Directions

    • Rooster de paprikas totdat ze zwartegeblakerd zijn (+/- 15 min.) Doe ze in een kom en dek af met folie.
     
    • Snij de groene stelen van de venkel en bewaar ze. Snij de knollen in de lengte in 5 gelijke delen.
    • Verwijder de kern als deze te taai zou zijn.
    • Leg in een platte schaal en besprenkel met olijfolie,en strooi er  zout en peper over.
    • Ontvel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
       
    • Rooster de venkel +/- 8 min. in porties tot ze goudbruine strepen hebben. Keer ze regelmatig.
    • Giet azijn en olijfolie in een flesje, voor gebruik goed schudden en je dressing is klaar.
    • Schep voorzichtig de paprika's en de olijven door de venkel.
    • Scheur bonenkruidblaadjes en venkelgroen in stukjes en garneer er de salade mee.
    • Laat de salade afkoelen.
     

Recipe notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe