Flan chocolade taart
Fairly difficult
Fairly cheap
 Flantaart is een klassieker. Dit recept met chocolade is zeker ook een aanrader.
 
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Bakery Hans @ DeKookbijbel.be Pie Chocolate Pie
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Persons

--- Kruimeldeeg ---

140 g Boter op kamertemperatuur
100 g Poedersuiker of 100g Zusto
26 g Amandelpoeder
1 Ei
250 g Bloem
2 g Zout

--- Flan ---

800 g Volle Melk
200 g Zustom od Suiker
4 Eieren
45 g Maïzena of 1 el Arrowroot in koud water
45 g Vanillepudding poeder
20 cl Room (+30%)
180 g Pure Chocolade Callebout 811

Flan chocolade taart Directions

    Meng de zachte boter en de poedersuiker tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
    Voeg vervolgens het amandelpoeder en zout toe.
    Roer het ei erdoor en eindig met de bloem. Heel belangrijk, of het nu met de hand of met de robot is, kneed het deeg niet te veel!
     
    Versie met robot: zodra het deeg begint af te komen van de randen van de kom, stop alles, maak een bol en leg in de koelkast voor een nacht of minimum 3 uur.
     
    De volgende dag of een paar uur later, rol het deeg tot een dikte van ongeveer 0,3 mm.
    Leg in een taart form en druk alles mooi aan.
     
    --- De flan ---
    Giet de melk en de helft van de Zusto in een steelpan/kookpot en breng aan de kook.
    Eenmaal het kookt haal van het vuur.
     
    Breek de eieren in een mengkom, voeg de andere helft van de Zusto, maïzena of arrowroot, vanillepoeder.
    Klop het mengsel maar niet te hard, niet opkloppen.
    Voeg de room toe. en meng zacht.
     
    Giet de melk over het eiermengsel en roer goed.
    Giet dit alles terug in de kookpot onder constant roeren met een garde.
     
    Wanneer het geheel dikker wordt klop nog zeker 2 minuten door.
    Haal de pan van het vuur.
     
    Voeg de chocolade toe en roer goed tot de chocolade volledig weg is.
     
    Laat zeker 45 min. afkoelen.
     
    Verwarm de oven voor op 180°C
     
    Zodra de flan lauw is haal je het deeg uit de koelkast.
    Giet er de flan in.
    Bak +/- 60 min. op 180°C. Elke oven is anders dus kijk even vanaf 45 min. en volg op.
     
    Laat de taart afkoelen.
     

Recipe notes

- Je kan kant en klaar kruimeldeeg kopen
- Aveve kruimeldeeg en instructies op de verpakking, voor een 24cm vorm * 2 doen (Hoge randen)
- Je kan ze in de koelkast bewaren, maar zeker 30 min. voor het eten uithalen.
 

More Details

Website http://gallyminipatisse.wordpress.com
Bron Gallymini Patisse

Be the first to post a review

Share This Recipe