Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Easy
Fairly cheap

Carpaccio van anas met Sambuca en een frisse sorbet van limoen en munt.

Prep

Cook

Wait

1d

Share This Recipe

Category: Desserts Fruit desserts Ice cream, Sorbet
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 Ananas
5 dl Sambuca
5 dl Water
1 tl Kaneelpoeder
2 peultje(s) Steranijs

--- Sorbet ---

1 bussel(s) Munt + voor afwerking
2 dl Muntsiroop
3 dl Water
1 Limoens sap

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet Directions

    Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken. 
    Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, 5 dl water, de kaneel en steranijs.
    Laat onder het deksel gedurende 20 min garen.
     
    Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
     
    Meng de muntblaadjes met de siroop, 3 dl water en het limoensap.
    Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef.
     
    Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
     
    Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord.
    Lepel er wat van het kookvocht over.
     
    Haal de sorbet uit de diepvriezer en scheper een lepel van op elk bord.
     
    Werk af met enkele takjes verse munt.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 168 kcal
Carbs: 40g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe