Zeebaars met aardappel en tomaat
Facile
Bon marché

Ovenschotel van zeebaars, aardappelen en tomaatjes in de oven gegaard met witte wijn.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Sébaste et bar Four
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

300 g Vastkokende Aardappelen
250 g Kerstomaatjes
4 takjes(s) Rozemarijn
4 filet(s) Zeebaars
8 filet(s) Annsjovis
4 1/2 dl Witte Wijn
Olijfolie extra vergine
Peper en Zout

Zeebaars met aardappel en tomaat Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar, maar wel stevig.
    Giet af en laat afkoelen.Snij ze dan in plakken van +/- 5cm. dikte.
  3. Halveer de tomaatjes en knijp de pitjes en het vocht eruit.
  4. Was de takjes rozemarijn.
  5. Druppel olijfolie in een braafslede en leg er de aardappel en tomaatjes in met bovenop rozemarijn, bestrooi met zout en peper.
    Leg er de zeebaarsfilet op, en elk 2 ansjovisfilets.
    Strooi er zwarte peper over en besprenkel met olijfolie.
  6. Zet de braadslede 6 min. in de voorverwarmde oven .
  7. Schenk de wijn erbij en zet alles nog· 6 min. terug in de oven.
  8. Serveer elke portie met wat vocht uit de braadslede.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette