Zeebaars met aardappel en tomaat
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Ovenschotel van zeebaars, aardappelen en tomaatjes in de oven gegaard met witte wijn.

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Roodbaars & Zeebaars Oven
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

300 g Vastkokende Aardappelen
250 g Kerstomaatjes
4 takjes(s) Rozemarijn
4 filet(s) Zeebaars
8 filet(s) Annsjovis
4 1/2 dl Witte Wijn
Olijfolie extra vergine
Peper en Zout

Zeebaars met aardappel en tomaat Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar, maar wel stevig.
    Giet af en laat afkoelen.Snij ze dan in plakken van +/- 5cm. dikte.
  3. Halveer de tomaatjes en knijp de pitjes en het vocht eruit.
  4. Was de takjes rozemarijn.
  5. Druppel olijfolie in een braafslede en leg er de aardappel en tomaatjes in met bovenop rozemarijn, bestrooi met zout en peper.
    Leg er de zeebaarsfilet op, en elk 2 ansjovisfilets.
    Strooi er zwarte peper over en besprenkel met olijfolie.
  6. Zet de braadslede 6 min. in de voorverwarmde oven .
  7. Schenk de wijn erbij en zet alles nog· 6 min. terug in de oven.
  8. Serveer elke portie met wat vocht uit de braadslede.

Voedingsfeiten

dieet

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept